Пам’ятник Степану Бандері хочуть розмістити у центрі Луцька

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

На місці пам’ятника Степану Бойку, який планують демонтувати, хочуть встановити пам’ятник Степану Бандері вже цьогоріч.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 22 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Депутат Павло Данильчук зауважив, що неправильно встановлювати такий пам’ятник у спальному районі міста, а гроші, які багато разів закладали на його спорудження у минулі роки, переважно не використовувалися. Досі використали лише 100 тисяч гривень та встановили постамент навпроти будівлі РАЦСУ. Депутат зазначив, що пропонований проект пам’ятника є «совком» та майже повністю повторює монумент у Тернополі. Оскільки цьогоріч на його встановлення закладено 200 тисяч гривень у міському бюджеті, він пропонує зробити пам’ятник меншим, але встановити його у центрі міста, його історичній частині, наприклад, на вулиці Лесі Українки, на місці пам’ятника Степану Бойку (якого планують знести у рамках декомунізації). З його слів, символічним було б встановлення до14 жовтня – дати заснування УПА.

Не всі присутні поділяли таку точку зору. Так, для розташування пам’ятника пропонували використати сквер навпроти обласної прокуратури або навпроти ГУ Національної поліції. До прикладу, начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич зауважив, що на місці пам’ятника Бойку доцільніше встановити барокову капличку, що могла б перетворити сквер на найгарніше місце у Луцьку.

Таким чином, до розгляду питання вирішили повернутися пізніше. Зокрема планують організувати громадські слухання щодо розташування пам’ятника Степану Бандері.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі