Президент ветував закони про фінансування ПТУ з держбюджету

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон №3830-3 «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти».

Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті парламенту. У картці законопроекту в рядку «Дати та стан проходження» повідомляється «18.03.2016 Повернуто з пропозиціями президента». Закон готується на розгляд з вето глави держави. Текст пропозицій президента до закону на сайті Ради поки що відсутній, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Крім того, Порошенко ветував закон №3831-2 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічноїосвіти».

Раніше повідомлялось, що 4 лютого 2016 р. Рада ухвалила закон№3830-3 «Про внесення змін до закону України „Про державний бюджет України на 2016 рік“ щодо фінансування професійно-технічної освіти», яким внесла правки до держбюджету на 2016 р. для фінансування ПТУ.

Також нардепи ухвалили закон №3831-2, який фактично повертає фінансування профтехучилищ з державного бюджету.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, профтехучилищам, які досі залишаються без фінансування, починають обмежувати подачу електроенергії через борги. А прийнятий закон, який мав би вирішити питання їхнього фінансування, і досі не підписаний президентом.

Нещодавно представники п’яти закладів профтехосвіти з різних районів Волині пікетували будівлю обласної ради, нарікаючи на відсутність фінансування.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі