Лідера гурту «Фіолет» не пустили до Білорусі

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

18 березня лідеру українського гурту «Фіолет» Сергію Мартинюку заборонили в’їзд до Республіки Білорусь.

Музиканта не пропустили до Білорусі, куди він прямував на концерти, що мали відбутися в рамках туру його сольного проекту, повідомляє прес-служба фестивалю «Бандерштат».

Заходи мали пройти у трьох містах країни: Бресті, Мінську та Вітебську.

Працівники білоруської митниці пояснили, що заборона діє у зв’язку з відповідним рішенням Російської Федерації та поширюється на територію Білорусі.

Наразі музикантам довелося скасувати усі концерти у Республіці Білорусь. Сергій та його колеги планують звернутися до Посольства України в Білорусі та чекатимуть скасування заборони від керівництва сусідньої країни: «Чекатимемо позитивного рішення Білорусі поза путінськими списками», – зазначив музикант на своїй сторінці у мережі Facebook.

Сергій Мартинюк – організатор фестивалю «Бандерштат», громадський активіст та лідер українського гурту ФІОЛЕТ. У лютому-березні цього року провів всеукраїнський тур із своїм сольним проектом «Колос» та планував потішити своїх білоруськиї шанувальників. Проте через заборону в’їзду концерти довелося скасувати. До слова, квитки на концерти були розкуплені у трьох містах, де планувалися концерти.

Сергій Мартинюк у Фейсбуці вибачився перед білорусами за скасування концертів: «У зв'язку із забороною в'їзду моєї персони на територію РФ (як виявилося!) мене сьогодні не впустили і до РБ. Чекатимемо позитивного рішення від Білорусі поза путінськими списками, якщо таке можливе. Прикро. І навіть образливо. Наразі концерти у Бресті, Мінську та Вітебську скасовані. Ми ще обов'язково зустрінемося з вами. Обіцяю».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі