Поблизу Луцька хочуть відкрити митний склад

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Керівництво Волинської митниці Державної фіскальної служби не проти облаштування митного складу та пункту прибуття товарів у селі Струмівка.

Про це йшлося під час зустрічі виконувача обов’язків начальника Волинської митниці ДФС Дмитра Якобчука з представниками бізнесу 12 серпня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Щодо відкриття пункту прибуття компанії «АвтоВестГруп», він зазначив, що у липні оглянули цей пункт прибуття, виявивши недоліки та повідомивши про це керівництву підприємства. У понеділок провели повторний огляд місця прибуття, усунули недоліки та надіслали документи у Київ. Після внесення його до єдиного реєстру місць прибуття пункт запрацює.

Щодо доцільності відкриття терміналу та витрати на зарплату працівникам митниці, які працюватимуть там, Дмитро Якобчук зауважив, що штатна кількість працівників Волинської митниці ДФС (636 осіб) не зміниться. Навпаки, мовляв, йдеться про економію коштів.

Так, після відкриття нового місця прибуття вона не зменшиться, натомість вже відбулися зміни в структурних підрозділах – немає відділів митного оформлення №1 та 2. Колишні їхні керівники стали митними інспекторами та почали особисто займатися митним оформленням. Планується створити сектор на 5 посадових осіб (чотири колишні керівники здійснюватимуть митне оформлення та працюватиме ще один працівник митного посту «Ягодин»). Кошторис, що виділять на зарплати митників, не збільшиться – якщо раніше заробітна плата двох начальників та заступників становила 162,120 тисячі гривень на рік, то тепер зарплата інспекторів становитиме орієнтовно 151,2 тисячі гривень.

Зі слів Дмитра Якобчука, підприємство має право здійснювати свою діяльність, виконавши всі вимоги, передбачені законодавством. Він наголосив, що кількість автівок, що оформляється, жодним чином не вплине на роботу митного поста, не буде перетягування клієнтів тощо.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі