На міського голову Луцька заведуть «кримінал»

  1. Новина відноситься до:

Луцький міськрайонний суд зобов’язав міського прокурора Луцька порушити кримінальну справу щодо мера Миколи Романюка, відповідно до статті 351 КК (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради).

Про це йдеться в ухвалі суду від 12 серпня.

29 липня депутат міськради, член депутатської групи  «Новий Луцьк» Андрій Осіпов поскаржився у суд на бездіяльність прокурора міста Луцька Андрія Кучера, оскільки той не вніс від нього відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення. 

У заяві, яку депутат подав до прокуратури 15 липня цього року, йшлося про те, що 28 квітня 2011 року луцький міський голова Микола Романюк нібито неправомірно відмовив у поставленні на голосування письмової пропозиції Осіпова до проекту рішення від 2 вересня 2009 року «Про продовження договору оренди земельної ділянки на новий термін Волинській обласній спілці споживчих товариств для обслуговування ринку «Завокзальний» на вул. Карпенка-Карого, 1 та укладення додаткової угоди до договору оренди землі».

Відтак, суд задовольнив скаргу депутата і зобов'язати прокурора Андрія Кучера чи іншу службову особу, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням Осіпова про вчинене кримінальне правопорушення від 15 липня 2015 року та розпочати досудове розслідування. 

До слова, частина 1 статті 351 ККУ «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради» передбачає покарання штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі