Волинська поліція боргує за газ та електроенергію

Джерело: Слово Волині
  1. Новина відноситься до:

На Волині найбільше боргують за газ та електроенергію установи, які фінансуються з державного бюджету.

Про це стало відомо 17 березня під час засідання Антикризового енергетичного штабу, пише Слово Волині. 

Директор ТОВ «Волиньгаз збут» Микола Тищук розповів, що за 2016 рік населення області спожило 110 мільйонів метрів кубічних газу, що на 5% менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому рівень оплати є значно вищим через нарахування субсидій.

Водночас посадовець розповів й про проблеми. Так, установами, які фінансуються з державного бюджету, за неповні 3 місяці спожито 816 тисяч метрів кубічних «блакитного палива». Однак, останні розрахувались лише за 61, 9 % спожитих енергоносіїв.

Ці установи зберігають заборгованість ще з минулого року. Так, практично не розрахувались за газ правоохоронні органи, а саме – відділи та управління Національної поліції, Санепідемслужба та управління юстиції.

Микола Тищук каже, що «Волиньгаз збут» неодноразово попереджав установи про необхідність оплати за газ, однак звідти надходять лише гарантійіні листи і жодних коштів.

При цьому установи, які утримуються за рахунок обласного бюджету, сплатили 97, 4% необхідної суми, а ті, що утримуються з місцевих бюджетів, - 99, 5%.

Заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз підтвердив, що найбільша проблема з розрахунками за газ – в ГУ Нацполіції України у Волинській області. Донедавна не розраховувався за енергоносії й Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, однак цю проблему уже вдалось вирішити. 28 тисяч боргу має Державна фіскальна служба.

Заступник директора з комерційних питань ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов додав, що державні установи заборгували за електроенергію 4,5 мільйони гривень, а до кінця місяця ця сума виросте ще на 3-4 мільйони.

Зі слів енергетика, найбільшими боржниками у цій сфері є структури Міністерств оборони, внутрішніх справ, освіти та науки, Державної фіскальної служби.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі