Проти КП «Ласка» відкрили кримінальне провадження

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти КП «Ласка» за фактом службового недбальства. Зокрема йдеться про порушення вимог чинного містобудівного законодавства та законодавства про охорону навколишнього середовища при будівництві притулку.

Нагадаємо, депутатська група «Новий Луцьк» ініціювала досудове розслідування щодо діяльності КП, а депутат міськради Богдан Шиба, який свого часу сам голосував за створення цього підприємства, реалізував ініціативу, готуючи різноманітні тематичні запити до міської ради та надіславши заяву у прокуратуру, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

У понеділок, 10 серпня, прокуратура Луцька розглянула заяву депутата з приводу вчинення кримінального правопорушення службовими особами Луцької міської ради та КП  «Ласка».

«10 серпня прокуратура міста прийняла рішення про внесення зазначених відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015030010000095, після чого, на підставі частини 7 статті 214 КПК України, зазначені матеріали кримінального провадження передали за послідовністю до слідчого відділу Луцького МВ УМВС України у Волинській області для проведення досудового розслідування», - йдеться у документі.

Зі слів Богдана Шиби, всупереч вимогам чинного містобудівного та екологічного законодавства, за відсутності будь-якого виготовленого і затвердженого проекту, на території і у приміщеннях, що перебувають на балансі підприємства «Ласка», тривалий час функціонує притулок для утримання бродячих тварин, в якому постійно перебуває понад 300 собак.

«Експлуатація цього незаконного підпільного притулку з порушенням норм екологічної і протиепідемілогічної безпеки становить небезпеку для здоров'я людей і для навколишнього середовища та у будь-який момент може призвести до тяжких наслідків», - йдеться у тексті заяви.

Через систематичні порушення в діяльності підприємства, непрозорість роботи установи та недотримання санітарно-епідеміологічних норм у Луцьку хочуть ліквідувати КП «Ласка». Воно, нагадаємо, займається відловом, стерилізацією та утриманням безпритульних собак.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі