У Луцьку пікетували прокуратуру

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Волиняни прийшли під обласну прокуратуру з плакатими в руках, на який йдеться про злочинні дії працівників правоохоронної, судової гілок влади та медиків. Люди говорять про правопорушення, які вчинили по відношенню до них й інших краян та закликають громадськість звернути на це увагу, а прокурорів просять провести чесне розслідування.

Акцію протесту організували 15-го березня в Луцьку біля будівлі обласної та міської прокуратури. У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ростислав Дужик розповідає, що його майно вкрали й щоб той мовчав – посадили незаконно в тюрму.

«Я з громадськими активістами ходив у обласну прокурату. Мені сказали, що вживуть заходів. Втім, сама ж прокуратура області та міста покриває злочинців. Зокрема син голови апеляційного суду Сергій Філюк, який зі своїм спільником Сергієм Марчуком та адвокатами Веремчуками заволоділи моїм майном, моїм бізнесом, моїми квартирами. Все в мене забрали, а щоб я не міг відстоювати в законному порядку свої права, то мене посадили за грати за видуманим обвинуваченням, зокрема, ніби за намір вчинити злочин у 2006-му році.

Зауважу, що є інформація, що від дій цих осіб постраждав не лише я, а й інші волиняни. Зокрема щодо воїна-афганця Івана Матвіюка, в якого ця банда із прокурорів, суддів, міліціонерів відібрала квартиру, яку йому дали за заслуги на війні. А потім він загинув за нез’ясованими обставинами. Також є потерпілийКоршунов, у справі якого замішані ці ж люди», - розповідає Дужик.

З його слів, своїми діями він хоче привернути увагу громадськості, щоб змусити правоохоронців розслідувати злочини, які несуть кримінальний характер та про які замовчують», - наголосив чоловік.

Та додав, що коли він у чомусь обманює, то хай його правоохоронці притягнуть за це до відповідальності.

Також висловлює невдоволення роботою правоохоронних органів й Людима Дяк.

«Я вимагаю, щоб справу щодо вбивства мого сина, яка тягнеться вже понад 9 років, нарешті розслідувала. Зараз, як мені повідомили в прокуратурі, матеріали направили в Київ на експертизу. Я вважаю, це лише затягування часу. Тому хочу, щоб документи повернули й нарешті справу передали в суд», - каже жінка.

Зауважимо, що до учасників акції протесту підходили перехожі й цікавиляться ситуацією. Щодо працівників прокуратури, то на момент спілкування з волинянами до них ніхто не виходив.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі