Облрада вийшла зі співзасновників газети «Волинь-нова»

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Депутати проголосувала за те, щоб вийти з переліку об’єктів, які є співзасновниками незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради, що стартувала 10 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Редакція незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» розташована у центрі Луцька в приміщенні обласної комунальної власності й має пільгову оренду – гривня за рік. Більше того, щороку облрада виділяла 150 тисяч на фінансову підтримку видання. Відповідно до рішення, головному редактору газети Олександру Згоранцю потрібно буде у двотижневий термін передати частину нежитлового приміщення у Луцьку по проспекту Волі, 13, що перебуває на балансі редакції загальною площею 774,5 метра квадратного, на баланс у безоплатне користування КУ «Управління будинком Волинської обласної ради.

Згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ», комунальні та державні друковані ЗМІ якщо не пройдуть етап реформації (роздержавлення), то будуть ліквідовані за 3 роки. Як повідомив заступник головного редактора газети «Волинь-нова» Василь Уліцький, колектив провів збори й готовий до реформування.

Свого часу, члени профільної комісії одностайно підтримали вихід облради із співзасновників та рекомендували депутатам ухвалити Проект рішення «Про вихід обласної ради зі складу співзасновників Редакції незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова». Зауважимо, що редакція газети матиме право орендувати існуюче приміщення на пільгових умовах не менше, ніж 15 років.

46 депутатів проголосували за підтримання рішення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі