Працівники волинських ПТУ пікетують облраду

Джерело: Волинські новини

Представники п’яти закладів профтехосвіти з різних районів Волині пікетують будівлю обласної ради, нарікаючи на відсутність фінансування.

Акція відбулася перед початком позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Освітяни нарікають на нестачу фінансування та неможливість вирішення проблеми з представниками органів місцевого самоврядування.

Голова обласної ради Ігор Палиця рекомендував пікетувальникам спробувати вирішити питання на місцевому рівні, адже облрада не має впливу, наприклад, на мерів міст. Він зауважив, що у Луцьку питання фінансування ПТУ вирішили за кошти міського бюджету. З його слів, облрада робить усе можливе для вирішення питання. Так, він звертався з численними запитами в ОДА.

Своєю чергою, працівники закладів профтехосвіти з Ковеля нарікали, що міський голова Олег Кіндер наразі відмовляється фінансувати заклади з міського бюджету.

Як розповів викладач Ковельського професійного ліцею Юрій Фугіль, освітяни з п’яти професійно-технічних закладів Волиніприїхали, аби відстояти свої права. Так, вони не отримують фінансування від початку року – ні за стипендіями, ані за зарплатами. Їх починають штрафувати за несплату єдиного внеску, вимикати електроенергію тощо.

«Ніхто нічого не робить, тому ми приїхали захищати наші конституційні права, отримати бодай якусь гарантовану відповідь», - пояснив освітянин.

Після спілкування з головою облради пікетувальники пройшли до сесійної зали та планують бути присутніми під час сесії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі