Луцьким медзакладам привозять ліки з «ДНР»

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Волинські медичні заклади отримують препарат «Дітілін» виробництва міста Макіївки, Донецької області, яке нині знаходиться під контролем проросійських терористів. Попри закритий кордон між так званою «ДНР» і іншими областями України, препарат спокійно потрапляє на підконтрольні території.

Про це йшлося під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Заступник голови профільної комісії Сергій Сівак, який є медиком за професією, розповів, що Волинська обласна клінічна лікарня користується препаратом «Дітілін», який постачає компанія «Нікофарм», що діє на території підконтрольної террористам Макіївки.

При тому, що в мережі можна знайти чималий список аптек у різних містах України, де цей засіб знаходиться у вільному продажу. Препарат не є дефіцитним, проте поставляє його луцьким лікарням чомусь саме компанія, яка діє на непідконтрольній Україні території.

З цього приводу Сівак звертався у Волинське управління СБУ, звідки його «відправили» у тоді ще Волинське управління МВС. Там, зі слів Сівака, він отримав відповідь за підписом очільника структури Петра Шпиги про те, що препарат на Волинь не постачається взагалі.

«Прийшла смішна відповідь. Мовляв, препарат не постачався на Волинь. У тому ж документі іншим пунктом вказано, які лікарні мали його на використанні», - заявив Сергій Сівак.

Присутня під час засідання заступник начальника Державної служби з лікарських засобів у Волинській області Ірина Вараніцька заявила, що відомство не отримувало жодних звернень щодо цього питання. Звернень не було.

Відповідно до веб-сайту компанії, в її асортименті дійсно є такий препарат. Ціна упаковки – 102 гривні, в кожній з них по 10 ампул.

На тому ж сайті є інформація про діяльність компанії. Фірма діє з 1994 року, в 2009 році тут ввели в експлуатацію єдине в Україні унікальне виробництво, що дозволяє створювати інфузійні розчини в сучасних поліетиленових флаконах, а також ін'єкційні розчини в поліетиленових ампулах, з використанням технології BFS.

Компанія організовує благодійні акції, бере участь в різноманітних тематичних заходів. Серед інших, представники «Нікофарм» брали участь в Обласній організації терапевтів та кардіологів у Луцьку. Новина про це датована 12 листопадом 2014 року.

Не зважаючи на те, що адресою офісу вказано селище Клавдієво Тарасово, Бородянського району Київської області, на сайті залишилась сторінка з іншою адресою. А саме – Україна, Донецька область, місто Макіївка, вулиця Енгельса, 1.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі