Волинського прикордонника затримали на хабарі

Джерело: Національна поліція України
  1. Новина відноситься до:

Начальник відділення прикордонної служби вимагав від підлеглого 3 тисячі гривень неправомірної вигоди.

Окрім отриманої суми хабара, у посадовця вилучили також 18 тисяч гривень, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

До правоохоронних органів звернувся 35-річний інспектор відділу прикордонної служби. Він повідомив, що за можливість нести службу на прикордонному пункті пропуску міжнародного значення його керівник вимагає від нього хабара.

Військової прокуратурою за заявою прикордонника відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

3 березня поблизу міжнародного пункту пропуску «Ягодин-Авто» 25-річного начальника відділення затримали працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції, внутрішньої безпеки прикордонної служби та військової прокуратури.

Від свого підлеглого посадовець отримав 3 тисячі гривень. Окрім того, в автомобілі прикордонника вилучили 18 тисяч гривень.

На даний час проводиться комплекс слідчих дій для встановлення інших фактів вимагання затриманим неправомірної вигоди, а також походження вилучених грошових коштів.

Вирішується питання про затримання прикордонника у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Посадовцю загрожує ув'язнення на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі