Скандальний пам’ятник Кузьмі у Луцьку демонтували

  1. Новина відноситься до:

Першого дня весни у Луцьку демонтували пам'ятник Кузьмі.

Демонтаж відбувся з метою реконструкції пам'ятника, враховуючи звернення мами співака Ольги Кузьменко.

Ольга Кузьменко звернулася з офіційним листом до міського голови Миколи Романюка з проханням здійснити демонтаж для подальшої реконструкції пам'ятника. 

Як повідомила листом Ольга Кузьменко, після проведених консультацій з багатьма скульпторами, вона довірила реалізувати роботу київським скульпторам Тарасу та Богдану Цюпам.

Після реконструкції пам'ятник Андрію Кузьменку буде встановлено на попередньому місці.

Фото взяте з видання «Волинське агентство розслідувань»

До слова, мати покійного музиканта заборонила луцькій авторці Ірині Дацюк переробляти скульптуру.

Натомість заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, що вперше чує про поширену заяву Ольги Кузьменко. І, якщо мати співака таки звернеться до міської ради, її спробують відмовити і проситимуть залишити скульптуру на місці.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку урочисто відкрили перший в Україні пам’ятник Андрієві Кузьменку, який у лютому 2015 року трагічно загинув у ДТП. Після відкриття соцмережі вибухнули обговоренням скульптури – більшості користувачів не сподобався бронзовий «Кузьма». Своєю чергою, скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі