Які книги заборонено ввозити в Україну

Джерело: ІА ZIK
  1. Новина відноситься до:

Державний комітет з питань радіо та телебачення України опублікував список із 38 книг, які несуть загрозу національній безпеці України.

Їх заборонили ввозити на територію країни, повідомляє ІА ZIK

«Ці заходи продиктовані необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни і дезінформації, поширенню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму», ­- заявив перший заступник глави відомства Богдан Червак.

У список заборонених, зокрема, потрапили книги письменника-фантаста Федора Березіна, який, як відомо, із початку війни на Донбасі обіймає керівні посади в лавах терористів, ­- «Війна 2010. Український фронт» (2009 рік) і «Український фронт. Червоні зірки над Майданом» (2014). Крім того, у списку є книга Георгія Савицького «Поле бою - Україна. Зламаний тризуб» і твір Гліба Боброва «Україна в огні». У списку також книги філософа і політолога Олександра Дугіна «Україна. Моя війна. Геополітичний щоденник» та «Євразійський реванш Росії».

Російський письменник Едуард Лимонов потрапив до «чорного списку» через книгу «Київ капут». Не оминули увагою радника президента Росії Сергія Глазьєва, який написав книгу із гучною назвою «Українська катастрофа. Від американської агресії до світової війни?». Своєю чергою, Юрій Мухін «засвітився» у списку забороненої літератури через твір «Як нацькувати Україну на Росію». Замикає список книга історика Олександра Дюкова «Масові порушення прав людини під час громадянського протистояння на Україні, 2013-2014 роки: річний звіт IGCP».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі