У Луцьку обговорили заборону політичної реклами

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку обговорили законопроект, який забороняє політичним партіям та кандидатам на виборні посади використовувати рекламу. Законопроект представляв один із його співавторів, лідер фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк.

Згідно із законопроектом забороняється реклама політичних партій в аудіовізуальних засобах масової інформації та на носіях зовнішньої реклами. Заборонено також використовувати як елемент реклами, у тому числі соціальної, назву політичної партії та її символіку. Крім того політична партія не може бути спонсором передач в аудіовізуальних засобах масової інформації.

Такі ж обмеження діють і щодо передвиборчої агітації політичних партій, кандидатів на пост Президента України, кандидатів у народні депутати, депутати місцевих рад, кандидатів на  посади сільських, селищних, міських голів.

Що ж до політичної реклами у друкованих ЗМІ, то вона обов’язково має містити замовника такої реклами, бути чітко відокремлена від іншої інформації та розміщена під рубрикою «Перевиборча агітація».

За словами Березюка, зараз політична реклама – це ознака політичної корупції. Адже виникають запитання: «Звідки гроші?» та «Яка основа повернення грошей, витрачених на політичну рекламу?»

Також він зазначив, що основною метою законопроекту «Про заборону політичної реклами» є підвищення якості політичної боротьби, коли важлива не форма, а зміст.

Щодо можливого невиконання вимог закону, у разі його прийняття Верховною Радою, то Олег Березюк переконаний, що якщо партійна структура має гідність і хоче працювати на перспективу, то не буде порушувати норми цього закону.

Проте присутні на заході висловили скепсис, що законопроект «Про заборону політичної реклами» буде прийнятий Верховною Радою.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Андрій ЛУЧИК

Коментарі