У Луцьку можуть заблокувати російські банки

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Щоб не допустити спалення банків, що належать Росії, невідкладно вирішити питання припинення їх діяльності у Луцьку активісти просять міську владу.

Відповідне звернення оголосили під час другого пленарного засідання 4 сесії міськради 25 лютого, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Секретар міськради Юлія Вусенко повідомила про звернення громадських організацій у Луцьку, яке надіслали усім депутатам, міському голові та членам виконкому. ГО «ДУК Волинь», «Правий сектор», ГО «УНСО-Волинь» звертаються щодо припинення діяльності російських банків та банків, що належать громадянам Росії у Луцьку.

Присутність таких установ у місті активісти вважають прямою провокацією. Тож, щоб не відбулося радикальних дій, як у деяких інших містах України, де палали російські банки, активісти просять невідкладно вирішити питання закриття таких банків або надати їм охорону від можливих дій радикально налаштованих громадян. В іншому разі, вони обіцяють фізично блокувати ці банки.

Активіст «УНСО-Волинь» Сергій Пашинський зауважив, що радикально налаштовані активісти можуть скористатися цим, тож, щоб вони не маніпулювали ситуацією, вжити заходів просять міську владу. З його слів, робота російських банків в Україні зараз виглядає несерйозно. Він просив разом знайти вирішення питання, щоб споруди не палили, як в інших містах.

Депутат фракції «УКРОП» Юлія Дацюк зазначила, що міськрада не має компетенції припиняти діяльність банків. Вона порадила активістів звертатися у Нацбанк у Києві, просячи не продовжувати ліцензії російським банкам. З її слів, кардинальних заходів вживати не варто, адже у банках працюють лучани.

Своєю чергою, депутат Олександр Кравченко пропонував «всім гарячим головам прийти у військкомат і добровольцем показати свою гарячу кров на сході».

Секретар міськради зазначила, що депутати напрацюють спільну позицію щодо цього питання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі