Скандальний пам’ятник Кузьмі: батьки просять знести, а влада – залишити

  1. Новина відноситься до:

Мати покійного Андрія Кузьменка Ольга Михайлівна заборонила луцькій авторці переробляти скульптуру.

Вона просить автора пам'ятника музиканту, який встановили у Луцьку, «залишити душу і тіло сина в спокої» і наполягає на тому, аби пам'ятник демонтували. Причиною такого звернення Ольги Михайлівни стала очевидна несхожість скульптури на Кузьму, інформує ТСН.

«Хочу до всіх наших прихильників донести і роз'яснити ситуацію з пам'ятником Скрябіну. Язик не може виговорити синові. Пам'ятник буде демонтований – це однозначно. Ірина Дацюк абсолютно не наблизилася до портретної схожості Андрійка, значить вона не може виконувати цю роботу. Звалювати свій абсолютний провал на когось – це смішно. Я від її переробки вже давно відмовилася. Це ж потрібно мати яку відвагу, щоб зробити скандал на цілу Україну, бути фактично уже звільненою від цієї роботи і заявляти про якийсь обов'язок переробки», - зазначила жінка у своїй заяві.

Натомість заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, що вперше чує про поширену заяву Ольги Кузьменко. І, якщо мати співака таки звернеться до міської ради, її спробують відмовити і проситимуть залишити скульптуру на місці.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку урочисто відкрили перший в Україні пам’ятник Андрієві Кузьменку, який у лютому 2015 року трагічно загинув у ДТП. Після відкриття соцмережі вибухнули обговоренням скульптури – більшості користувачів не сподобався бронзовий «Кузьма». Своєю чергою, скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури.

Дацюк обіцяла переробити скандальний монумент. Однак на території «СітіПарку» до цього часу стоїть ескізний Кузьма.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі