Луцький зоопарк прихистив рівненських ведмедів

  1. Новина відноситься до:

У суботу 20 лютого до Луцького зоопарку прибули ведмеді, врятовані від смерті із пересувного звіринця на Рівненщині.

За словами керівника КП «Луцький зоопарк» Людмили Денисенко,  у пересувному звіринці Давида Худодяна тварини перебували у жахливих умовах. Наприклад, у наглухо закритому вагончику небайдужі знайшли живу свиню. Поки клітку не відкрили, навіть ніхто не знав, що вона там. А вижила тварина завдяки тому, що з’їла землю і дерев’яну підлогу, постелену у клітці, йдеться на сторінці зоопарку у Facebook.

Людмила Денисенко додала, що колеги з Рівного забрали до себе всіх дрібних хижаків, у тому числі поранену чорно-буру лисицю і знесилену рись. Останню наразі рятують уколами. На жаль, загинули у клітках лама і в’єтнамська свиня.

А от перетримати ведмедів до того часу, коли їм знайдуть нове адекватне житло, ті ж таки рівняни не можуть. Тому тварин, яким потрібна реабілітація, спокій і період карантину, забрав Луцьк.

Нині ведмеді вже у Луцьку.

«Звірі навіть дивляться на нас по-особливому – голодними очима, переповненими страхом», – розповідає Людмила Денисенко.

Вона впевнена – тварин били. Це видає їхня поведінка у відповідь на те, коли у Луцьку їм пробували прибрати клітки. Ведмеді панічно забивалися у найглухіші кути.

За її словами, власне вагончик-клітка – весь прогнилий, тече, тож його треба латати. Тварини не знають, що таке підстилка.

Навіть їжі нормальної, як припускає директорка, тим же ведмедям не давали. Бо апельсинами вони бавилися, аж поки не розпробували, що це щось їстівне, а яйця їли з шкаралупою.

Людмила Денисенко каже, що «Волинський пересувний центр розваг» – вже років із 10 поза законом. Адже пересувні зоопарки заборонені з 2006-го.

«Але я бачила в інтерв’ю, які розміщені в інтернеті, що коли Давид Худодян їздив Україною, то розповідав, що у нього стаціонарні клітки є в Луцькому зоопарку. Це – брехня. Плюс демонстрував фальшиві документи-дозволи, де значиться назва вулиці, яка перейменована у Луцьку ще 2008-му. А квиток у той горе-звіринець, де утримувалося до 10-ка тварин, вартував 20 гривень для дітей і 40 – для дорослих», – уточнює вона.

Зараз, за словами Людмили Денисенко, ведмеді на карантині. І їм шукають постійне нормальне помешкання, бо у Луцьку місця ще для двох додаткових особин немає.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі