Лучани просять добудувати обіцяну школу

  1. Новина відноситься до:

Лучани просять у міської ради виділити кошти на добудову школи №27 у 55-му мікрорайоні Луцька.

Відповідну петицію 22 лютого на ресурсі Єдина система місцевих петицій опублікувала Анна Вітер.

Як повідомляє лучанка, найближчі школи №26 і №10 розташовані далеко і є переповненими.

«Мікрорайон заповнений новими багатоповерховими будинками з величезною кількістю мешканців, в тому числі є багато дітей шкільного віку. А про освітні заклади своєчасно не задумувались ні міська влада, ні забудовники», - зазначила жінка.

До слова, будівництво школи триває вже чотири роки. Амбітні плани на будівництво у 55-му районі навчально-виховного комплексу №27 виникли ще у тодішнього голови облдержадміністрації Бориса Клімчука. Термін реалізації проекту передбачав два роки з часу початку будівництва. Луцький міський голова Микола Романюк саме так тоді сказав: «22 місяці».

Однак вчасно вдалося відкрити лише садок, який запрацював у 2013 році. У 2014 році вже новий губернатор Володимир Гунчик разом з Миколою Романюком обнадіювали мешканців мікрорайону швидким завершенням будівництва школи. Знову згадали про хронічний довгобуд у 2015 році як одну з передвиборчих обіцянок того ж таки міського голови Миколи Романюка.

У проекті бюджету Луцька на 2016 рік закладене фінансування добудови міської школи №27 у районі 55-того кварталу - майже три мільйони гривень.

За словами міського голови, очікується до 40 мільйонів з Фонду регіонального розвитку для зведення цього об’єкту. Якщо фінансування буде стабільним та повним, то вже у 2017 році школу можна буде повністю здати в експлуатацію.

Щоб петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати 300 голосів зареєстрованих користувачів. До закінчення голосування залишилося 14 днів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі