На модернізацію ЛПЕ треба 180 мільйонів

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Програму розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 5 років розробив виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк. Вона включає відновлення мережі та збільшення автопарку вдвічі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 17-го лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Як інформував присутніх Ігор Грицюк, після численних рекомендацій та перевірок він презентує програму розвитку, завдяки якій ЛПЕ вийде з кризи та стане успішним.

«ЛПЕ функціонує з 1972-го року. На сьогодні у нас старий автопарк, контактна мережа на 70% зношена, дроти до контактної мережі мають термін придатності 20 років, а лежать в землі вже 40 років, також є проблеми з підстанціями та опорами.

Тому ми розробили проект програми розвитку ЛПЕ на 2016 -2020-ті роки. На її реалізацію потрібно 180 мільйонів гривень. У нас зараз на маршрут виїжджає 45 тролейбусів, плануємо їхню кількість збільшити до 80 (ред., - потужність дозволяє виїжджати на лінію 110 машинам). А також хочемо привести до ладу мережу та підстанції», - інформував Грицюк.

Програма передбачає те, що вже цього року депутати мають дати з міської казни на придбання і ремонт тролейбусів 40 мільйонів гривень.

Головне питання, яке постало – де ж узяти необхідні 180 мільйонів гривень на реалізацію програми. На нього ніхто не зміг дати відповіді. Тому члени комісії, погодившись, що програма необхідна, відправили її проект на доопрацювання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі