Ірина Дацюк розповіла, що буде з пам’ятником Кузьмі у Луцьку

Джерело: Громадське. Волинь
  1. Новина відноситься до:

Скульптор Ірина Дацюк розповіла про пам’ятник Кузьмі Скрябіну, який спричинив хвилю дискусій у місті.

Так, ще восени жінка обіцяла переробити скандальний монумент. До цього часу на території «Сіті-парку» стоїть ескізний Кузьма. Чому пам’ятник досі не замінили, пояснює скульптор у студії «Громадського.Волинь»

«Зимою такі речі не робляться. І під кінець року жодне виробництво б не прийняло щось там відливати, ліпити, бо самі розумієте, у людей свої плани».

Ірина Дацюк розповіла, що на виготовлення цього пам’ятника було небагато часу, а також працівники ливарного цеху втрутилися у роботу автора і змінили риси обличчя. Авторка обіцяє переробити скульптуру, однак коли саме – не уточнила.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку урочисто відкрили перший в Україні пам’ятник Андрієві Кузьменку, який у лютому 2015 року трагічно загинув у ДТП. Після відкриття соцмережі вибухнули обговоренням скульптури – більшості користувачів не сподобався бронзовий «Кузьма». Своєю чергою, скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі