Україна припиняє транзит вантажівок з Росії, - Кабмін

Джерело: Урядовий портал

Україна тимчасово призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ територією України.

За результатами урядової наради, яка відбулася вранці понеділка, 15 лютого, Міністерство інфраструктури України та Міністерство закордонних справ України вживуть відповідних заходів, повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що у зв’язку з тим, що Російська Федерація в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів територією РФ, Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких незаконних дій.

«До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України», - заявив Арсеній Яценюк.

«Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу та звертається до країн-членів ЄС щодо виконання Російською Федерацією базових принципів Світової організації торгівлі.

Нагадаємо,1 лютого припинився в’їзд російських вантажівок на територію Польщі, а польських – в Росію. Мінтранс Росії і Міністерство інфраструктури і будівництва Польщі не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік. Російські перевізники вирішили здійснювати транзит до Європи через територію Білорусі й України. Через це у п'ятницю, 12 лютого, активісти почали блокування доріг для фур із російськими номерами поблизу Нижніх Воріт на Закарпатті. Акцію підтримали активісти Львівської та Волинської областей, де також розпочали безстрокову акцію блокування руху вантажного транспорту з державними номерними знаками Російської Федерації. На Волині учасники блокади «розвернули» більше 35-ти російських фур.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі