У Луцьку депутати оглянули комунальну нерухомість, яку продаватимуть

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Чотири об’єкти, продаж яких планують здійснити цьогоріч, оглянули депутати Луцької міської ради.

Першим об’єктом стало приміщення на вулиці Караїмській, 7. Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Алла Грабко, приміщення пропонують продати шляхом викупу, пише Інформаційне агенттсво Волинські Новини. 

Вона розповіла, що протягом двох років приміщення не могли здати в оренду, адже не було охочих. Згодом підприємець Олександр Кальний погодився взяти його в оренду під склад. Виконком надав згоду на те, щоб підприємець здійснив поліпшення. Наразі він здійснив не всі поліпшення, що планував – вікна досі не замінені. Відповідно до аудиторського висновку, він витратив 12 490 гривень. На час здачі в оренду приміщення було завалене сміттям. Термін договору оренди закінчується 31 березня 2017 року. Приміщення розташоване у триквартирному будинку, в одній з квартир якого (приватизованій) зараз мешкає родина.

Якщо не продати приміщення протягом найближчих років, на думку Алли Грабко, воно зруйнується і доведеться витрачати бюджетні кошти на знесення будинку та відселення родини, яка у ньому мешкає. Виставити на продаж земельну ділянку не можуть, тому що ділянки можна продавати лише з окремим об’єктом нерухомості. Оскільки у будинку є приватизована квартира, продавати міськрада може лише те приміщення, яке зараз перебуває в оренді підприємця. Назвати орієнтовну ціну приміщення посадовець не змогла, адже визначити ціну можуть лише експерти після проведення відповідного конкурсу.

Депутати звернули увагу на те, що орендар не виконав роботи з поліпшення стану приміщення, зазначені в кошторисі. Алла Грабко пояснила, що нові вікна підприємець не вставив, тому що, вийнявши старі, побачив, що стіни починають руйнуватися.

Наступним об’єктом, який оглянули обранці міської громади, стало приміщення колишньої котельні на проспекті Волі, 27. Приміщення має площу 128,4 метра квадратного та використовується під склад.

Після цього оглянули приміщення майстерні Зої Навроцької на вулиці Клима Савура, 12. Приміщення у занедбаному стані має площу лише 15 метрів квадратних та розташоване у мансарді будинку. Зі слів Алли Грабко, виставляти на аукціон приміщення не планують – це можна зробити лише, якщо позбавити орендаря права користування майном. У липені 2012 року вартість приміщення становила лише 17 тисяч гривень, зараз, на думку посадовця, може становити 25-30 тисяч.

Як розповіла секретар міськради Юлія Вусенко, очікувана вартість від продажу об’єктів міської комунальної власності становить два мільйони гривень. Щодо об’єкта на вулиці Караїмській, вона зазначила, що він розташований у Старому місті, а на його фундаменті можна звести новобудову. Водночас, вона назвала нереальною вартість об’єкта у 28 тисяч доларів. Щодо майстерні, вона вважає, що її давно час продати художникам у приватну власність.

Останнім об’єктом, який оглянули депутати, стало підвальне приміщення на вулиці Лесі Українки, 25. У грудні 2015 року міськрада вирішила не продовжувати термін дії договору оренди приміщення з УТОГ, яке орендувало об’єкт площею майже 60 метрів квадратних за 1 гривню. Наразі приміщення, яке занедбане та завалене сміттям, планують продавати через аукціон. Експертну оцінку його вартості поки не зробили. Депутати погодилися, що об’єкт можна використовувати як кафе чи торговельний заклад. Цікаво, що відділене цегляною перегородкою сусіднє приміщення перебуває в оренді громадської організації, яка сплачує 3% від вартості приміщення, а термін дії договору завершується вже 29 лютого. Якщо депутати ухвалять рішення не продовжувати термін дії договору, два приміщення можна буде об’єднати та виставити на аукціон як більш привабливий об’єкт.

Депутат Олександр Кравченко зауважив, що доцільніше виставляти на аукціон увесь підвал, адже він буде більш цікавим для підприємців, які змогли б облаштувати тут кафе чи магазин зі складським приміщенням. Він пропонував не продовжувати термін оренди сусіднього приміщення та об’єднати приміщення площею 37 та 60 метрів квадратних.

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що вартість вказаного об’єкта підвищиться, адже він розташований на вулиці Лесі Українки, широкомасштабну реконструкцію пішохідної частини якої планують здійснити найближчим часом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі