Невикористані суми субсидій можуть монетизувати

Джерело: Урядовий портал
  1. Новина відноситься до:

Поширення чуток про начебто необхідність «випалити»  певний обсяг газу, щоб отримати житлову субсидію на наступний сезон, - це цілеспрямована кампанія газопостачальних підприємств.

Про це заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко під час звіту Уряду на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики,  повідомляє Урядовий портал.

«Така ситуація виникла через сприятливий температурний режим цього року, - зазначив Міністр. - Поширюють цю інформацію газопостачальні контори, щоб люди більше спалювали (газу) і сплачували більше».

Очільник Міністерства вкотре звернувся до громадян із закликом економити паливо.

«Ще раз кажу: я закликаю всіх економити. Наприкінці сезону у людей, які економлять, на персональних рахунках збережеться певна сума залишку субсидії. І тоді Уряд буде ухвалювати рішення: або дозволити людям і далі використовувати ці субсидії, і таким чином спокійно пройти літній період».

«Є також варіант монетизації цієї суми, щоб люди вклали її в енергозбереження на наступний сезон, - повідомив Павло Розенко. - Тому спалювати (надлишкові обсяги газу) не потрібно!»

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі