У луцькому виші готуватимуть офіцерів запасу

  1. Новина відноситься до:

Луцький національно-технічний університет став одним із чотирьох вишів України, де мають бути відкриті військові кафедри.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання другої сесії обласної ради 10 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Так, зі слів депутат обласної ради від партії «УКРОП», ректора ЛНТУ Петра Савчука, в університеті має бути утворена військова кафедра, де готуватимуть офіцерів запасу. Одна з професій, до слова, за якою готуватимуть студентів, - військовий психолог, яких сьогодні бракує.

Наразі, для того, аби отримати ліцензію цьогоріч, ЛНТУ потрібно облаштувати зброярню, на що з обласного бюджету університет просить 700 тисяч гривень. Всього на підготовку до процесу введення військової кафедри має бути витрачено 12,7 мільйона гривень. З них 2,7 мільйона гривень – з обласного бюджету, а решта – з державного бюджету від профільних Міністерств.

Відповідні зміни про включення суми 2,7 мільйона гривень для ЛНТУ до Регіональної програми національно-патріотичного виховання затвердили депутати облради після детального обговорення.

Зауважимо, згідно із чинним законодавством, обласний бюджет може фінансувати державні заклади, яким є ЛНТУ, хіба що за умови спільного використання з комунальними установами, приміром обласним військовим ліцеєм. Петро Савчук додав, що цей аспект уже обговорений з директором ліцею Петром Боснюком, і наголосив на унікальній можливості для волинської освіти і військової справи в області.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі