2016-ий на Волині хочуть оголосити роком Лесі Українки

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Рік 145-річчя від дня народження видатної письменниці пропонують оголосити роком Лесі Українки на Волині.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

З депутатським запитом до голови облради та голови ОДА звернулася Ірина Констанкевич. Вона повідомила, що 25 лютого минає 145 років від дня народження Лесі Українки – однієї з головних постатей української та світової культури. Оскільки її ім’я знакове для Волині, де написані її кращі твори, до майбутньої 150-ї річниці потрібно підготувати широку культурно-мистецьку і просвітницьку програму.

2016 рік депутат пропонує визнати роком Лесі Українки на Волині, підтримати звернення СНУ імені Лесі Українки до Верховної Ради щодо відзначення 150-ї річниці, пропозицію НБУ про випуск ювілейної монети та до «Укрпошти» – про виготовлення ювілейної поштової марки.

Просять розробити програму відзначення Лесі Українки як важливої постаті в пантеоні видатних волинян. До програми пропонують включити видання 16-томного зібрання творів письменниці та персональної енциклопедії.

Депутати підтримали запит колеги.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі