Генштаб ще не знає, чи оголошувати сьому хвилю мобілізації

Джерело: Українські національні новини
  1. Новина відноситься до:

У Генеральному штабі Збройних сил України зазначили, що рішення щодо чергової хвилі мобілізації залежить від кількості осіб, які прийдуть на контрактну службу до ЗСУ.

Генштаб має сформулювати і подати Президенту України Петру Порошенко пропозиції щодо доцільності проведення сьомої хвилі мобілізації. Про це під час прес-конференції повідомив представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Юрій Матвійко, повідомляють Українські національні новини.

«На сьогодні це питання (сьомої хвилі мобілізації військовозобов’язаних – ред.) вивчається Генеральним штабом, який до кінця березня має надати свої пропозиції Президенту для прийняття відповідного рішення», - повідомив Матвійко.

Він зазначив, що все залежить від кількості осіб, які прийдуть на контрактну службу до ЗСУ.

Юрій Матвійко додав, що згідно із законодавством про військову службу і призов, громадяни мають право на відстрочку від служби в армії. Наприклад, право відстрочки дають сімейні обставини. При призові особа має наголосити, що має право на відстрочку й надати відповідні документи.

Право на звільнення від військової служби мають також особи, які за релігійними переконаннями не можуть проходити службу в армії. Матвійко повідомив, що в Міноборони зараз підготували відповідний додатковий законопроект.

До слова, начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко повідомляв, що демобілізація в лавах військовослужбовців ЗСУ відбудеться в кінці березня або на початку квітня.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі