Вищий адмінсуд відкрив провадження проти Порошенка

  1. Новина відноситься до:

Провадження проти Президента України Петра Порошенка за приховування ним інформації щодо своїх російських активів відкрив Вищий адмінсуд.

Народний депутата та член політради УКРОПу 9 лютого отримав ухвалу Вищого адміністративного суду України, якою відкрито провадження щодо протиправної бездіяльності президента Петра Порошенка. Зокрема, мова - про приховування головою держави інформації про свої російські бізнес-активи. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив сам Віталій Купрій.

Нардеп пояснив, що ще 12 листопада 2015 року надіслав на адресу Петра Порошенка депутатське звернення щодо надання інформації про його конфісковане та арештоване майно на території Російської Федерації.

«Ця інформація є важливою для всього українського суспільства, оскільки була одним з доказів військової агресії та недружньої поведінки з боку Росії стосовно України, майнових та немайнових прав її громадян», – зазначив політик.

Також Віталій Купрій нагадав, що сам Петро Порошенко заявляв, що агресор відібрав у нього «Севастопольський морзавод», на якому зараз ремонтуються човни російського військово-морського флоту. Також у ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про арешт президентської кондитерської фабрики «Рошен» у Липецьку.

Станом на 2 лютого 2016 року, зазначає нардеп, жодної відповіді щодо розгляду його депутатського звернення або офіційного листа про продовження термінів його розгляду з обґрунтуванням причин йому не надходило.

«Таким чином, вважаю бездіяльність Порошенка протиправною, оскільки він вже понад 84 доби не розглядає та не надає відповідь на моє депутатське звернення, приховуючи тим самим інформацію про свої російські активи», – підкреслив член міжфракційного об’єднання УКРОП Віталій Купрій.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі