З обласного бюджету виділять гроші на профілактику та лікування грипу

Джерело: Волинська обласна рада

Коштом обласного бюджету планують профінансувати профілактичні заходи та закупку антибіотиків для лікування складних форм грипу.

Про це йшлося на нараді, де обговорювали епідеміологічну ситуацію на Волині. Захід було ініційовано головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею, повідомляє прес-служба облради.

На початку зустрічі очільники області повідомили, що  вже наприкінці лютого в області очікується друга хвиля епідемії грипу. Начальник ГУ Держсанепідслужби в області Наталія Янко зауважила, що за даними Всесвітньої організації здоров'я Країні загрожує новий штам грипу (Н3N2) «Швейцарія». За її словами до групи ризику належатимуть діти від 0 до 3-х років, особи старші 61 року, а також люди з бронхо-легеневими недугами.

Начальник профільного управління ОДА Ігор Ващенюк зауважив, що противірусними препаратами медичні заклади забезпечені у повній мірі, однак невирішеним залишається питання реанімаційного супроводу та лікування складних форм грипу - пневмоній, що подекуди сягає 15 тисяч гривень для одного пацієнта. Він запропонував при прийнятті обласного бюджету передбачити субвенції кожному району у сумі 50 тисяч гривень на ці цілі.

Керівники області закликали лікарів до сесії, що запланована на 10 лютого, викласти усі свої потреби в письмовій формі для узагальнення їх управлінням охорони здоров'я ОДА з метою врахування їх при формуванні видаткової частини обласного бюджету.

У результаті наради визначились, що коштом обласного бюджету буде фінансуватись закупка антибіотиків для лікування складних форм грипу, а також профілактичні заходи з метою недопущення другої хвилі епідемії.

Голова Волиньради Ігор Палиця також закликав чиновників від медицини подбати про роз'яснювальну роботу серед населення про перші симптоми грипу, заходи їх запобігання та лікування.

Він наголосив на необхідності виготовлення відповідних агіток для розповсюдження в освітніх та соціальних закладах області, а також рекомендував профільному управлінню виконавчої влади подбати про виготовлення соціальної реклами на місцевих телеканалах про симптоматику грипу. Також Ігор Палиця звернувся до керівників фармацевтичних підприємств з проханням не робити націнок на ліки та дати можливість закупити препарати для лікування пневмоній за цінами виробників.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі