Школярі не будуть відпрацьовувати карантин, - Міносвіти

Джерело: Gazeta.ua
  1. Новина відноситься до:

Школи в Україні можуть переносити початок весняних та літніх канікул через карантин. Але загальна тривалість відпочинку протягом навчального року має бути не меншою за 30 днів.

Про це йдеться в офіційних рекомендаціях Міносвіти навчальним закладам, – пише «Gazeta.ua».

«МОН звертає увагу керівників навчальних закладів на те, що навчальні заклади не повинні перевищувати тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами, та врахувати, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів, а навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах закінчується не пізніше 1 липня», – зазначили у відомстві.

Чиновники радять вчителям наздоганяти програму, ущільнюючи подачу матеріалу, навчати дистанційно, давати школярам більше завдань для самостійного опрацювання.

При цьому школи мають право змінити розклад занять, але не збільшуючи кількість уроків на тиждень.

У МОН також підкреслюють, що карантин не є причиною зменшувати заробітну плату вчителям – за умови, що вони виконували іншу організаційно-педагогічну роботу.

Згідно з планом 2015-2016 року, весняні канікули мають розпочатися 26 березня і тривати 9 днів – до 3 квітня.

Нагадаємо, карантин в українських школах тривав із середини січня і скоротив навчальний рік на три тижні. У Києві, Харкові, Львові та Луцьку навчання відновилося 8 лютого.

До слова, у міському управлінні зазначали, що карантин, який тривав у луцьких школах з 25 січня  до 8 лютого, відпрацьовуватимуть на весняних канікулах.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі