Лучани можуть залишитися без тепла та гарячої води

Джерело: ПАТ «Волиньгаз»
  1. Новина відноситься до:

З початку року бюджетні організації та підприємства теплокомуненергетики розрахувались із ПАТ «Волиньгаз» за доставку (розподіл) газу лише на 5%. Сукупна сума боргу сягнула майже 35 млн. грн.

Найбільшими боржниками є підприємства теплокомуненергетики області. За січень заборгованість підприємств ТКЕ становить 18,4 млн. грн  та  14.4 млн. грн попередньої оплати за лютий, про це повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Серед підприємств, які не сплатили за розподіл природного газу, важливі для життєдіяльності області установи, від функціонування яких напряму залежить комфорт тисяч волинських сімей. Зокрема це: ДКП «Луцьктепло», ПТМ «Володимир-Волинськтелокомуненерго», КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та ПТМ «Ковельтепло».

Найкритичніша ситуація -  із комунальним підприємством «Луцьктепло».  Заборгованість ставить під загрозу подальше постачання газу на підприємство, що може лишити без тепла та гарячої води лучан. Ця установа заборгувала найбільшу суму – понад 22 млн. грн.

«Окрім цього, саме «Луцьктепло» лишається єдиним підприємством серед усіх боржників, яке із початку нового року не сплатило навіть найменшої частки заборгованості», - розповідає заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Окрім боргів ТКЕ, за розподіл природного газу боргують і бюджетні установи області, сума боргу за січень становить 0,6 млн. грн та майже 1,5 млн. грн попередньої оплати за лютий 2016 року.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі