У Луцьку - дефіцит вакцини від сказу

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку відсутня вакцина від сказу. Так, останні ампули вакцини, отриманої аж з Луганської області, використали для порятунку життя чоловіка, якого нещодавно вкусила лисиця.

Про це 5 лютого під час другого пленарного засідання 3-ї сесії Луцької міської ради повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Він зазначив, що коштів, виділених із міського бюджету на закупівлю вакцин, катастрофічно не вистачає для того, аби повністю покрити потребу у них. Більше того, якщо окремі вакцини закуповують за кошти з державного бюджету, то закупівлю інших покладають виключно на міську казну. Зокрема, у Луцьку за міські кошти постачається вакцина від гепатиту та грипу.

Натомість, велика кількість вакцин не є зареєстрованими в Україні, а тому їх не можна застосовувати, принаймні легально.

«В 2013 році у Луцьку був спалах гепатиту А серед ромського населення. На щастя, проблему вдалось вирішити за існуючі кошти. Однак й досі гостро стоїть питання вакцини від сказу. Її у Луцьку немає. Останні ампули використали для чоловіка, якого укусила лисиця», - зазначив головний медик обласного центру.

До того ж, зі слів Луцького міського голови Миколи Романюка, наразі щеплення від сказу не отримують навіть працівники КП «Ласка», які постійно контактують із тваринами.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі