Міністр економічного розвитку і торгівля заявив про відставку

Джерело: Громадське
  1. Новина відноситься до:

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив про намір подати у відставку.

Міністр заявив про відсутність підтримки та активну протидію проведеним його командою реформам, що й стало поштовхом до рішення про відставку, повідомляє Громадське. 

«Сьогодні я прийняв рішення подати у відставку з посади міністра. Причина – різка активізація блокування скільки-небудь системних і важливих реформ в нашій країні», – сказав він на прес-конференції у Києві в середу, 3 лютого.

«Це вже не просто відсутність підтримки або політичної волі. Це – активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу реформаторську роботу: від несподіваного зняття охорони міністра і його сім'ї до нав'язування під наростаючим тиском сумнівних осіб у мою команду і на ключові посади в держпідприємствах», – додав Абромавічус.

Абромавичус заявив, що не хоче бути ширмою для корупції.

«У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей», – сказав він.

«Ці люди мають імена. І одне з цих імен я вам зараз озвучу. Це Ігор Кононенко», - додав міністр.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі