Працівники ЛПЕ отримали заборговану зарплату за грудень

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

29 січня 2 млн 222 тис. грн були спрямовані на виплату заробітної плати працівникам підприємства електротранспорту.

Це частина коштів з міського бюджету, які передбачені  на пільгові перевезення громадян у міському транспорті у рамках Програми соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки. Загалом у 2016 році на пільгові перевезення міський бюджет планує виділити 20 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

В.о. директора ЛПЕ Ігор Грицюк розповів, що цими коштами повністю закрито заробітну плату водіям за грудень. Залишилась частково заборгованість за листопад та грудень перед іншими службами і адміністрацією.

Як пояснив Ігор Грицюк, заборгованість із заробітної плати в основному була спричинена несвоєчасним виконанням державою своїх зобов'язань щодо виплати компенсації за перевезення пільгових категорій громадян. І наразі держава боргує підприємству 1 млн 150 тис. грн.

Луцьким підприємством електротранспорту із отриманих коштів від продажу квитків у січні було заплачено за електроенергію (650 тис. грн), а в березні ця сума суттєва збільшиться, адже електроенергія має подорожчати. Тому, за словами керівника,  адміністрація підприємства вивчає питання підняття тарифу за перевезення у тролейбусах до двох гривень, щоб частково компенсувати затрати, які несе ЛПЕ за перевезення пасажирів у місті. Але це має відбутися після прийняття відповідного рішення виконавчим комітетом міської ради.

Як відомо, у 2016 році Державним бюджетом України не передбачені кошти на відшкодування перевезень пільгових категорій населення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі