Луцьких бізнесменів залучатимуть до розвитку парку

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Для того, щоб Центральний парк культури та відпочинку повноцінно та успішно функціонував, пропонують залучити луцьких підприємців. Представники бізнесу просять у міської влади більш зручні умови роботи.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань розробки концепцій розвитку Центрального парку культури та відпочинку та парку імені 900-річя Луцька 1 лютого, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як зазначив заступник міського голови Юрій Моклиця, наразі завданням є наповнення життям існуючого Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. На його думку, перш за все розвитком парку повинні займатися представники бізнесу.

Посадовець зауважив, що комунальне підприємство у розвитку парку не може бути достатньо ефективним. З його слів, стратегічним завданням може бути збалансування сум доходів парку та витрат на його утримання.

До засідання робочої групи вперше запросили підприємців. Присутні зазначали, що з боку влади для бізнесу потрібно забезпечити комфортні умови роботи. До прикладу, надавати ділянки в оренду мінімум на 5-10 років, адже серйозні вкладення потребують часу, щоб повернути їх. Пропонували закріплювати за кожним об’єктом прилеглу територію, яку підприємець зобов’язувався б облагородити.

Заступник міського голови зауважив, що на цьому шляху виникають проблеми. Так, кафе, що розташоване поблизу входу у зоопарк, є об’єктом самовільного будівництва. Оскільки об’єкт не має правовстановлюючих документів, надати в оренду його можуть терміном лише до трьох років.

Своєю чергою, заступник начальника відділу з питань торгівлі та сфери послуг Світлана Висоцька зауважила, що, якщо дозволити розміщувати у парку тимчасові споруди, він невдовзі перетвориться на базар.

На її думку, у парку можна розташовувати будівлі з брусу.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Алла Грабкозазначила, що добросовісний орендар має право продовжувати термін оренди майна, а в порядку надання оренди майна територіальної громади міста чітко зазначені підстави розірвання договорів. З її слів, міська рада рідко розриває договори в судовому порядку чи за домовленістю сторін.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі