Як закуповується молоко у дитячі садочки Луцька

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

В управлінні освіти триває тендер на закупівлю молока до ДНЗ міста. Цікаво, що виробники молока надають свої цінові пропозиції вищі, аніж посередники, які в них і закуповують продукцію. Поки триває тендер, молоко в дитсадки міста постачають на основі гарантійних зобов’язань, бо договір на роздрібне постачання ще не підписаний, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань бюджету 25 січня.

Так, голова комісії Павло Данильчук розповів, що нині триває тендер на закупівлю молока в ДНЗ міста. А поки триває тендер, договір про постачання невеликими партіями молока в дитсадки між постачальниками і управлінням освіти не підписується.

До прикладу, донедавна в дитсадки постачав молоко підприємець Ковальчук, який пропонував молоко за ціною 12 гривень за літр. Сам постачальник закуповує молоко у виробника «Радивилівмолоко». Цікаво, що виробник пропонував молоко управлінню освіти за ціною 14 гривень за літр.

Крім того, з’явився і третій постачальник, який пропонує молоко за ціною 8 гривень за літр, від виробника «Угринів».

Чому таке коливання цін в постачальників – невідомо. Єдине, що можна припустити - постачальники після виграшу тендеру протягом року можуть піднімати ціну за один раз не більш як на 10% . Тож, фактично, постачальники за рік можуть декілька разів підвищити ціну і наприкінці року вартість літру молока може бути вищою, аніж на початку року.

Як додав начальник управління освіти Олег Гребенюк, виробники молока не поспішають брати участь у тендерах, адже їм доведеться мати справу з бюджетними грошима. А це грозить виробникам численними перевірками різних структур.

Поки що в дитсадки постачальник привозить молоко на основі гарантійних зобов’язань, без договору, поки тендерні процедури не завершаться. Договір на постачання обіцяють підписати цього тижня

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі