Скоротили фінансування Волинській обллікарні

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Кардіохірургія, пересадки нирок та інші галузі діяльності Волинської обласної клінічної лікарні отримають недостатнє фінансування у 2016 році у разі затвердження проекту бюджету, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 25 січня.

Для розгляду проекту бюджету області на 2016 рік запросили керівників обласних закладів управління охорони здоров’я ОДА.

Як зазначив головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор, для медичного закладу у проекті бюджету області на 2016 рік передбачили недостатньо коштів. Так, на пересадку нирок потрібно 3,2 мільйона гривень (у лікарні є 17 пацієнтів з пересадженою ниркою), натомість, у проекті бюджету передбачили 1,06 мільйона гривень.

 

Зі слів Івана Сидора, під загрозою перебуває існування кардіохірургії – замість необхідних 3,8 мільйона передбачили 316 тисяч. Також недостатньою він назвав суму у 200 тисяч гривень на купівлю калоприймачів.

На фінансування програми «Волинькард» замість 3,3 мільйона передбачили у бюджеті 845 тисяч гривень. До того ж, у випадку підвищення заробітної плати доведеться спрямувати додатково 3,5 мільйона гривень на заробітну плату працівників медичного закладу.

Своєю чергою, голова комісії Олександр Зінчук зауважив, що питання калоприймачів та хіміопрепаратів для лікарні спробують вирішити. Так, 33% коштів, передбачених на хіміотерапію, пропонуватимуть перерозподілити на обласну клінічну лікарню, а питання калоприймачів вирішуватимуть через департамент соціального захисту.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі