З понеділка у Луцьку можуть оголосити карантин

Джерело: Волинська правда
  1. Новина відноситься до:

Луцьк, Нововолинськ та три райони – Луцький, Ківерцівський і Горохівський наближаються до епідпорогу. Цілий тиждень тут спостерігаються високі темпи захворюваності й кількість тяжких ГРВІ збільшується. Тому рекомендовано у цих регіонах запровадити карантинні й обмежувальні заходи, зокрема, припинити навчання у школах.

Про це повідомила лікар-епідеміолог головного управління Держсанепідслужби у Волинській області Валентина Новачевська, інформує «Волинська правда».

Із 30 хворих, які вже пролікувалися в обласній інфекційній лікарні, у 6 виявили вірус каліфорнійського грипу.

У дорослому відділенні лікарні на лікуванні перебуває близько трьох десятків хворих на ГРВІ та грип, з них троє — в реанімації з важкими пневмоніями.

Епідеміологи вважають, що саме так званий свинячий грип домінує зараз на Волині, як і в більшості регіонів України. Хоча лабораторно підтвердити це неможливо, бо досліджуються лише зразки важкохворих, які перебувають в реанімації, дітей та вагітних жінок, які звернулися за допомогою до лікарів.

Найімовірніше, з понеділка, 25 січня, у Луцьку, Нововолинську та Луцькому, Ківерцівському і Горохівському районах буде припинено навчання у школах. У інших районах області ситуація трохи ліпша. Рішення запроваджувати карантинні заходи чи ні має приймати місцева влада індивідуально в залежності від того, яка буде тенденція із захворюваністю.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі