Дітей лучан у ДНЗ пропонують зараховувати першочергово

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Перш за все приймати в ДНЗ дітей представників міської громади пропонують у міському управлінні освіти, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22 січня.

Як зауважив начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, на навчання дітей не лучан у дитячих садках обласного центру з міського бюджету витрачається 8,393 мільйона гривень. До луцької громади не бажає приєднуватися низка приміських сіл, мешканці яких використовують міську матеріальну базу (наприклад, ДНЗ).

Пропонується, враховуючи нові обов’язки місцевих громад, встановити обмеження при зарахуванні дітей у ДНЗ та надавати першочергове право на зарахування у ці заклади дітям представників міської громади. Якщо місць у дитячих садочках вистачатиме, то прийматимуть і дітей з сільської місцевості.

Наразі не йдеться про миттєві кардинальні зміни – ніхто не планує вивільняти з ДНЗ дітей не лучан, які вже виховуються у дитячих садках міста. Якщо пропоноване обмеження затвердять, воно діятиме під час набору дітей в ДНЗ у серпні.

Нині у Луцьку приблизно тисяча дітей лучан не можуть потрапити в ДНЗ через брак місць. Обмеження допоможе частково вирішити ситуацію.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі