У дитсадочках Луцька підвищили вартість харчування

  1. Новина відноситься до:

Вартість харчування на дитину у садочках Луцька збільшать. Внесок батьків у цій сумі заклали на рівні 60%, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 20 січня.

Учасники засідання ухвалили нові норми витрат та розмір батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Як доповів начальник управління освіти Олег Гребенюк, вартість харчування підвищиться на 1.5 гривні. В цілому, батьки сплачуватимуть 60 % від загальної вартості дитячого харчування.

«Додається одна гривня і 50 копійок для харчування дітей. Щодо плати батьків, то держава такої норми не визнала, тому ми пропонуємо ухвалити попередню практику, яку регулювали законодавчі акти, а тепер регулюватимуть місцеві органи влади, щоб 60% від суми платили батьки», – розповів Гребенюк.

Пропоновані зміни ухвалили. Згідно з ними, харчування однієї дитини на день у садочку буде в розмірі:

1. У групах загального розвитку дошкільних навчальних закладів та в дошкільному навчальному закладі № 36, що в НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» для дітей віком до 3-х років – 13 гривень, для дітей віком від 3-х до 7-ми років (в тому числі для дітей класів віком 6 років) – 16 гривень, для дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС до 3-х років – 13 гривень, від 3-х до 7-ми років – 16 гривень.

2. У санаторному дошкільному навчальному закладі № 29 для дітей віком до 3-х років – 18 гривень, для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 21 гривня.

3. У групах компенсуючого типу дошкільних навчальних закладів №№ 5, 9, 21, 38, 39 для дітей віком до 3-х років – 13 гривень, для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 16 гривень.

4. У дошкільному навчальному закладі № 28 в групах з цілодобовим перебуванням дітей – 22 гривні, у групах з 12-годинним перебуванням дітей – 16 гривень.

Також присутні члени виконкому ухвалили в 2016-му році безкоштовне харчування у дошкільних навчальних закладах для таких категорій дітей:

- батьки (члени сім’ї, вітчим) яких призвані на військову службу по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію» (на підставі довідок, виданих відповідними військовими комісаріатами, а також документів, що засвідчують ступінь споріднення), - на період до часу їх демобілізації;

- військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, - на період їх відрядження для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей (на підставі довідок, наказів, тощо виданих відповідними уповноваженими органами);

- батьки яких загинули під час антитерористичної операції;

- батьки (члени сім’ї, вітчим) яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи ( на підставі копії відповідного посвідчення);

- працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;

- у сім’ях, де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України;

- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів;

- у санаторному дошкільному навчальному закладі (групах) - для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу, у спеціальних дошкільних навчальних закладах (групах), інклюзивних групах - для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі