У центрі Луцька розробили мережу парковок

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс» розробило мережу парковок в центрі міста. Розробляють також схему руху авто для можливості парковки на Привокзальному.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 20-го січня в сесійному залі, пише Інформаційне агентство Волиньскі Новини.

Директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк відзначає, що рівень культури водіїв збільшився, мовляв, вчаться паркуватися без порушень правил дорожнього руху й допомагає цьому поліція.

«Сьогодні ми вже розробили систему паркувальних місць в центрі міста. Майданчики для машин будуть на вулицях: Градний Узвіз, Кривий Вал, Сенаторки Левчанівської. Також розробляємо першу комунальну парковку на Привокзальному. Ми бачимо, що культури у водіїв побільшало, допомагає цьому й поліція. Тому нові місця будуть потрібні», - розповів Мартинюк.

Із цього приводу заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко додав, що 26-го січня відбудеться фінальний круглий стіл з підприємцями в Старому місті щодо облаштування парковок.

Також Григоренко закликав відгукнутися бізнесменів, які мають евакуатори.

«Ми говоримо про те, щоб підприємство закупило евакуатор, що дало б заробити йому кошти й допомогло поліцейським остаточно навести лад в місті з проїздом. Закликаю усіх підприємців, хто має евакуатор, звертатися в «АвтоПаркСервіс», бо поліцейські готові евакуйовувати «автохамів» цілодобово», - закликав посадовець.

Зауважимо, що для КП «АвтоПаркСервіс» депутати Луцькради виділили під час минулих сесій 21 місце для облаштування. Втім, після того, як 01.04.2012 року вступила в дію постанова КМУ від 03.12.2009 № 1342 підприємство згорнуло свою діяльність на всіх паркувальних майданчиках.

Сьогодні КП «АвтоПаркСервіс» лише надає послугу з бронювання місць для стоянки автотранспорту на місцях на вулицях Єршова, Індустріальна та Карбишева.

Підсумовуючи фінансово-господарську діяльність, директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк запевнив, що торік спрацювали з прибутком.

«Доходи комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» за 9 місяців 2015 року склали 483,6 тисячі гривень, з них: послуги, надані фізичним особам - 431,6 тисячі гривень інші доходи (відшкодування державою виплаченої середньої заробітної плати мобілізованим працівникам) - 52,0 тисячі гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, доходи підприємства зросли на 80,5 тисячі гривень», - інформував керівник.

Окрім того, додав, що в планах - націлена робота на розвиток паркувальних майданчикій.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі