У Луцьку жорстоко побили чоловіка: потерпілий помер

Джерело: ВолиньPost
  1. Новина відноситься до:

28-річного Андрія Яворського жорстоко побили при шестирічному синові. Після шести днів перебування у комі чоловік помер.

Інцидент трипився на вулиці Дубнівській увечері 31 липня, повідомляє «ВолиньPost».

За словами дружини потерпілого Ірини, бійку спровокувала місцева жителька, з якою у її чоловіка раніше був конфлікт. Щоб розібратися з сусідом, жінка привела шестеро чоловіків, серед яких нібито були і бійці АТО. 

Спершу влаштували «розбірки» з дружиною, коли вона гуляла у дворі із сином. Чоловік, побачивши це, вибіг, щоб заступитися, і його відразу ж почали бити.

«Він впав, одразу втратив свідомість, і його продовжували бити ногами. Це все на очах у дитини», - зазначила Ірина. 

Також додала, що били лише троє. Двоє одразу втекли, а ще один лишився за усім спостерігати. Розбороняти бійку вибігли сусіди, які викликали швидку та міліцію. Чоловіки, що брали участь у побитті, заховалися у квартирі знайомої, яка їх і привела.

Потерпілого доставили у відділення реанімації. Медики поставили потерпілому діагноз: черепо-мозкова травма. 

«У пацієнта пошкодження головного мозку важкого ступеню, пошкодження лицевого черепа, забої обличчя та грудної клітки. Також виявили важкі ушкодження легень з обох сторін. Хворого прооперував хірург, і зараз він знаходиться в дуже важкому стані, продовжується штучна вентиляція легень», - зазначив лікар Сергій Шевченко

Андрій Яворський шість днів знаходився у глибокій комі, після чого помер, не приходячи до тями.

За словами лікарів, наразі він знаходиться в паталогоанатомічному відділенні міської лікарні, після чого його тіло відправлять на судово-медичну експертизу. 

З проханням взяти справу під особистий контроль та взяти під варту чоловіків, які вчинили напад, до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звертався народний депутат Ігор Лапін

Прокоментував інцидент і засновник Благодійного онду «Новий Луцьк» Ігор Палиця. Зокрема зазначив, що жорстоке побиття чоловіка у Луцьку - це сигнал для усієї громадськості. Також він додав, що злочинці, які скоїли напад, несуть неабияку загрозу для суспільства, тому правоохоронці повинні затримати винних якнайшвидше.

«Винні повинні бути покараними, громадськість і чиновники повинні уважніше розглядати і контролювати цю справу. А міліція повинна нести відповідальність за несвоєчасну реакцію і покарати винних у цьому злочині», - наголосив Палиця.

Дружина загиблого Андрія Ярмольського звернулася за допомогою у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», оскільки не мала змоги оплатити поховання чоловіка. Так, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк дав розпорядження видати жінці десять тисяч гривень на поховання.

Своєю чергою, міський голова Микола Романюк звернувся до начальника міського відділу управління МВС України у Волинській області Ігоря Муковоза - знайти та притягнути до відповідальності винних у побитті лучанина.

Начальник міліції Волинської області Петро Шпига повідомив, що особи зловмисників встановлені. Винуватцям загрожує до десяти років позбавлення волі. Наразі триває досудове розслідування. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі