Скільки з бюджету міста пішло коштів для фінансування «начиння» дитсадочків?

  1. Новина відноситься до:

Лише вісьмом із сорока дошкільних навчальних закладів протягом 2013, 2014 та 10 місяців 2015 року з міського бюджету виділялися кошти для закупівлі меблів, м’якого інвентарю, посаду, килимів чи матеріалів для ремонту системи опалення.

Відповідна інформація надана у відповіді на запит «Хронік».

Не секрет, що дошкільні навчальні заклади в основному забезпечують батьки. З бюджетного кошика відбувається фінансування обов’язкових витрат на кшталт комунальних платежів чи заробітної плати викладачам. Частина коштів спрямовується на ремонт приміщень.

Решта — за батьками. Адже у більшості садочків не передбачені ставки викладачів англійської мови або інших гуртків. Наприклад, відповідно до наданої інформації ставки керівника гуртка із англійської мови є у ДНЗ 3, 9, 20 (за сумісництвом) та 22 (за сумісництвом). Найманий вихователь фізичної культури чи виховання є у шести садочках.

Що ж до обладнання дошкільних закладів, то тут практично повністю витрати покладаються на батьківські внески. Адже з міського бюджету кошти поступили лише для невеликої частинки ДНЗ і не завжди у повному обсязі.

Таким чином у 2013 році для ДНЗ №5 купувався м’який інвентар на суму майже в 36 тисяч гривень, для ДНЗ №38 — господарські товари та посуд на суму 2601 грн, а для ДНЗ №40 м’який інвентар та посуд на суму в 163 тисячі 741 гривень.

У 2014 році на суму в 20 тисяч гривень отримав м’який інвентар ДНЗ №11, а ДНЗ №38 майже на таку ж суму отримав в тому числі меблі, м’який інвентар та посуд.

ДНЗ №19 отримало у 2015 році на суму в 72 тисячі 285 гривень килимів, посуду та м’якого інвентарю. 25 садочок на суму в 200 тисяч гривень отримав м’який інвентар, меблі, посуд та килими, а 33 ДНЗ отримав майже 8 тисяч гривень для оплату матеріалів для ремонту системи опалення.

Видатки у ДНЗ протягом 2013-2015 років

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі