Науковців зобов’язали публікувати дисертації в Інтернеті

Джерело: Zaxid.net
  1. Новина відноситься до:

Вищі навчальні заклади повинні публікувати на своїх сайтах дисертації, які прийняла до захисту спеціалізована вчена рада.

Відповідний наказ підписав Міністр освіти і науки Сергій Квіт з метою ознайомлення наукової громадськості з доробком здобувачів наукових ступенів та відгуками офіційних опонентів, повідомляє «Zaxid.net».

Зокрема, документом передбачено, що на офіційному веб-сайті вищого навчального закладу або наукової установи, спеціалізована вчена рада якого прийняла дисертацію або опубліковану монографію до захисту, не пізніше ніж за десять календарних днів до дати захисту дисертації має бути розміщено примірник дисертації в електронному вигляді, а у разі підготовки дисертації у вигляді опублікованої монографії - автореферат дисертації в електронному вигляді.

Також не пізніше ніж за десять календарних днів до дати захисту дисертації мають бути опубліковані відгуки офіційних опонентів в електронному вигляді.

Автореферати дисертацій будуть публікуватися на сайтах вищих навчальних закладів не пізніше ніж за 30 календарних днів до дати захисту дисертації.

Публікувати необхідно усі дисертації, відгуки офіційних опонентів та автореферати дисертацій, окрім таких, що містять державну таємницю або інформацію для службового користування.

Розміщені на сайтах вищих навчальних закладів дисертаційні матеріали мають зберігатися у відкритому доступі упродовж трьох місяців з дати видачі диплома доктора філософії або доктора наук.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі