У Луцькому зоопарку згорів дах вольєра

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

У луцькому зоопарку в неділю трапилась пожежа. Зокрема, через суттєве пониження температури довелося посилено опалювати приміщення, в яких знаходилося тридцять теплолюбивих тварин.

Однак, через перегрів пічок в якийсь момент спалахнув дах одного з вольєрів. Клуби диму вчасно помітив сторож зоопарку Сергій Барановський, який чергував тієї ночі, пише Під прицілом.

Чоловік швидко повідомив про це директора зоопарку Людмилу Денисенко.Займання оперативно ліквідували пожежники.

«Тварин, серед яких були страуси, декоративні кізочки та баранчики, чимало чотирилапих породіль та птахів із пташенятами ми виносили на руках. Уявіть, що я особисто на руках винесла косулю», - розповіла Людмила Денисенко.

Донині жінка дивується, звідкіля у неї взялася сила підійняти таку тварину. Вочевидь, звірі настільки злякалися пожежі, що поводилися від страху доволі слухняно і чемно. За межі зоопарку вибіг тільки шотландський коник, якого згодом піймали на сусідньому стадіоні, де він гуляв.

Саме приміщення, де перебували декоративні тварини фактично не постраждало. Згорів лише дах. Аби його загасити, пожежникам довелося повибивати вікна. Що ж до тварин, то наразі усі мешканці цього вольєру перебувають у боксі, де зберігають харчі. Туди їх перевели, ховаючи від холоду.

Також на місце події прибули і міліціонери, котрі встановлювали причину займання і з’ясовували, чи не було ознак підпалу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі