Депутати Волиньради хочуть спростити регламент

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Новий Регламент Волинської обласної ради сьомого скликання має бути спрощеним та ефективним. Саме таким його бачать керівники усіх фракцій, які зібралися за одним столом.

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією за участю голів усіх фракцій в обласній раді 4-го січня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Новий Регламент – це 21 розділ, 151 стаття, 26 листків формату А4.

У ньому детально вказано, як має відбуватися сесія, які повноваження має голова обласної ради, заступники, депутати, яка процедура ухвалення рішень, порядок голосування, дисципліна та етика пленарних засідань, написано про функції комісій тощо.

Голова профільної комісії Анатолій Вітів пояснив, чому вирішили ухвалити новий регламент, і чому попередній не підходить.

«Минулий Регламент був надто складний і недосконалий. Тому ми вирішили зробити його простішим. У попередньому були розділи, статті, які могли містити по 5-6 абзаців інформації. Тому ми зібрали тут усіх керівників фракцій, що зробити документ спільним, врахувати усі пропозиції й конструктивно за ним працювати», - розповів депутат.

Долучилися до створення Регламенту депутати від фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

«Ми намагалися зробити Регламент простим та зрозумілим, аби виписані пункти були правилами роботи ради, щоб вона була конструктивною.

Новинкою є погоджувальна рада, що дасть можливість узгоджувати на ній спірні питання. Також є новий розділ щодо петицій та багато іншого. Це - новий документ, він сприятиме більшому конструктиву в роботі», - запевнив депутат облради від УКРОПу Олександр Курилюк.

У спільній роботі депутати годинами розглядали кожен пункт.

Зауважимо, що в Регламенті вказано, що закритих засідань сесії не може бути, втім, може бути виключення, й закритим може бути засідання профільні комісії.

Детально ознайомитися з проектом рішення Регламенту.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі