У Луцьку тріщить багатоповерхівка: підозрюють сусіднє будівництво

  1. Новина відноситься до:

Підготовчі роботи, які ведуть поряд із житловим будинком на проспекті Соборності, 20, призупинять, оскільки вони призводять до руйнування стін багатоповерхівки.

Відповідне рішення 29 грудня прийняв виконавчий комітет Луцької міської ради.

Як повідомив член виконкому Олег Бондарук, у будинку почала давати тріщини несуча стіна. Серед найймовірніших причин – сусіднє будівництво, що ведеться поруч. Генеральний підрядником будівництва є ТзОВ «ВМ+».

 «На сьогодні відбувається вивчення законності будівництва суб’єктами господарювання, які брали містобудівні умови і обмеження», - зазначив перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Нині, за повідомленням посадовця, ведеться щоденний моніторинг стану будинку.

Мешканець будинку Ігор Мална повідомив, що активне руйнування будинку розпочалося 17 грудня. Він зазначає, що це все – через недотримання підрядною організацією проекту будівництва.

«Фундамент нашого будинку висить у повітрі», - зазначив Ігор Мална.

Окрім цього, він нарікає на роботу житлово-комунального господарства, яке моніторить будинок. Зі слів мешканців, контрольні маячки стоять лише у підвалі, а на всіх основних тріщинах – жодного позначення. Втім, під час виконкому повідомили, що триває встановлення маячків 29 грудня. Водночас мешканці просять залучити до моніторингу більш кваліфіковану компанію, аніж ЖКП. 

Також виконком вирішив, аби замовник будівництва розробив проект підсилення будинку на Соборності, 20 та здійснив відповідні роботи протягом тижня.

(Фото: Народний контроль Волинь)

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі