Дошкільнята Луцька - у новий рік із новим меню

  1. Новина відноситься до:

Виконком Луцької міської ради затвердив нові норми витрат на харчування дитини в день у дошкільних навчальних закладах. Нові норми вводять в дію з 1 січня 2016 року. Загалом вони не відрізняються від попередніх норм. Уточнення вводяться лише щодо категорій дітей, зокрема, військових, правоохоронців. Загалом, у 2015 році грошові нормативи на харчування піднімали двічі. 

Такими чином у групах загального розвитку садочків та в  дошкільному навчальному закладі № 36, що в гімназії № 14 норма витрат на харчування становитиме:

-   для дітей віком до 3-х років – 10.50 грн.;

-   для дітей віком від 3-х до 7-ми років (в тому числі для дітей класів віком 6 років) – 13.50 грн.;

-   для дітей, які постраждали внаслідок аварії на  ЧАЕС: до 3-х років – 10.50 грн., від 3-х до 7-ми років – 13.50 грн.

У санаторному дошкільному навчальному закладі № 29 для дітей віком до 3-х років сума на харчування становитиме 16.50 грн.; а для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 18.50 грн.

У групах компенсуючого типу дошкільних навчальних закладів №№ 5, 9, 21, 39,38 :

-   для дітей віком до 3-х років – 10.50 грн.;

-   для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 13.50 грн.

У дошкільному навчальному закладі № 28:

-  в групах з цілодобовим перебуванням дітей – 20.50 грн.;

-  в групах з 12- годинним  перебуванням  дітей – 13.50 грн.

При цьому батьки та особи, які їх заміняють, вносять плату за харчування дітей у дошкільному навчальному закладі у розмірі 60%  від   вартості харчування на день.

Також з 1 січня безкоштовне харчування у дошкільних навчальних  закладах встановлюють для таких категорій дітей:

- батьки (члени сім’ї, вітчим) яких призвані на військову службу по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію» (на підставі довідок, виданих відповідними військовими комісаріатами, а також документів, що засвідчують ступінь споріднення), -  на період до часу їх демобілізації;

- військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, співробітників правоохоронних органів, - на період їх відрядження  для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей (на підставі довідок, наказів, тощо виданих відповідними уповноваженими органами);

-  батьки яких загинули у ході антитерористичної операції;

-  батьки (члени сім’ї, вітчим)  яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції  та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи ( на підставі копії відповідного посвідчення).

Витрати на безкоштовне харчування провести в межах загальних  асигнувань, виділених на утримання дошкільних навчальних закладів на 2016 рік.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі