Ярош вийшов з «Правого сектору» і заявив про створення нового руху

Джерело: Громадське
  1. Новина відноситься до:

Народний депутат Дмитро Ярош оголосив про заснування нового руху і вихід зі складу «Правого сектора».

«Я зі своєю командою ухвалив рішення вийти з Правого сектору і започаткувати створення якісно нового патріотичного руху», - заявив він. Про це повідомляє Громадське.

На думку Яроша, «Правий сектор» виконав свою місію, нова політична сила має зосередитись на державотворчих процесах.

«Правий сектор виник як революційна структура - під час революції і заради революції. Ця революція не була закінчена, і завершення її - створення Української самостійної соборної держави - з незалежних від нас причин, головною серед яких є війна з російським агресором, відклалося у часі. Тому я вважаю, що станом на сьогодні ПС як революційна структура виконав свою місію, і виконав її по повній. Це і бої на Майдані, і створення Добровольчого Українського корпусу для відсічі зовнішньому агресору», - йдеться у тексті.

Він зазначив, що 5-й і 8-й батальйони ДУК і медичний батальйон «Госпітальєри» реорганізовуються у «Добровольчу українську армію». Вона буде однією зі структур нового руху.

«Що стосується Добровольчого Українського корпусу, який захищав Піски, аеропорт, Широкине, Савур-могилу, створив медичний батальйон Госпітальєри, бійці якого врятували тисячі життів - він має рости і розвиватися далі, перейти на якісно новий рівень. Тому 5-й і 8-й батальйони ДУК і медичний батальйон «Госпітальєри» реорганізовуються у Добровольчу Українську армію. Вона буде однією зі структур створюваного нами нового руху», - йдеться у тексті.

У листопаді Дмитро Ярош заявив про складення з себе повноважень провідника національно-визвольного руху «Правий сектор».

У «Правому секторі» заявили, що Ярош був змушений скласти із себе повноваження через діяльність «осіб, керованих власними меркантильними інтересами і, можливо, зв'язками зі спецслужбами».

Ярош вирішив очолити Добровольчий український корпус ПС.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі