У Луцьку хочуть заборонити феєрверки під час зимових свят

  1. Новина відноситься до:

Громадський рух ІСКРА просить владу прийняти ухвалу про заборону використання феєрверків та салютів у період святкування Нового року, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході країни.

Петицію з відповідним проханням активісти оприлюднили 25 грудня на сайті Єдина система місцевих петицій.

«Просимо міську раду ухвалити наказ про припинення суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності реалізацію у торговельній мережі феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв на час святкування Нового Року», - йдеться у повідомленні.

Активісти закликають лучан замість купівля феєрверків допомогти бійцям АТО.

Автори петиції запевнили, що використанням піротехнічних виробів зі світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв одночасно з проведенням АТО на сході України суперечить нормам суспільної моралі та викликає соціальну напругу.

«Феєрверк - ознака перемоги, нам до перемоги далеко! Допоможи українській армії - підтримай дану петицію! Не забувай: в Україні - війна», - написали активісти.

Також у документі зазначається, що схожу ухвалу вже прийняли у Львові. 

Щоб петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати 300 голосів зареєстрованих користувачів. До закінчення голосування залишилося 14 днів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі